Sunday, July 3, 2011

Προς τους Βλάκες τις Πλατειάς Συντάγματος


40 μέρες τώρα στην πλατεία και εγώ νιώθοντας αδικημένος και πικραμένος με όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, παρατηρώ τα όσα γίνονται και λέγονται...Δεν θα σταθώ στο τι λέγεται, θα σταθώ στο τι γίνεται ! Αδέρφια, Έλληνες, Συναγωνιστές, Μετανάστες και κάτοικοι της χώρας και της πόλης αυτής, ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Αν δεν σκεφτούμε το τι γίνεται δεν κάνουμε τίποτα. Μην τσιμπάτε στο αγκίστρι του συστήματος ! Θα σταθώ σε γεγονότα που έγιναν χθες 2/7/2011 το βράδυ στην Λ. Αμαλίας.
Πήγα πάλι στην πλατεία όπως σχεδόν κάθε μέρα εδώ και 40 μέρες και ανέβηκα πάνω εκεί που ήταν ο κόσμος στα κάγκελα. Εκεί ήμασταν καμία 100αριά άτομα. Μπροστά από τα κιγκλιδώματα. Όλοι αραχτοί και παρατηρούσα για 4-5 ώρες από τις (11 μέχρι τις 3) τι γινόταν για άλλη μια φορά. Στην πλατεία πάει κάθε καρυδιάς καρύδι. Άλλοι που σκέφτονται το τι γίνεται, άλλοι επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, το πρεζάκι, ο τεμπέλης, ο οικογενειάρχης, ο παπάς, ο πληροφοριοδότης, εγώ εσύ, όλοι μας..
Ο σκοπός που βγήκαμε στο δρόμο σίγουρα είναι διαφορετικός για το καθένα. Σίγουρα δεν βγήκαμε τυχαία! Η διαχείριση της οργής της μάζας είναι πολύ εύκολο και παλιό κόλπο του συστήματος. Ας το καταλάβουμε!
Ρίχνουν τις δυνάμεις καταστολής στο παιχνίδι με τους μπαχαλακιδες παρέα και τα κάνουν πάντα όλα γης Μαδιάμ ! και μετά όλοι μιλάμε και παρασυρόμαστε και για μια εβδομάδα μιλάμε γα το ξύλο που έπεσε, μας πιάνει οργή με τις δυνάμεις καταστολής (και δεν λέω Αστυνομία, γιατί ο τροχονόμος στο φανάρι όπως και να το κάνουμε δεν είναι «μπάτσος»!) όλα αυτά σωστά μέχρι ένα σημείο, όλοι πρέπει να το παραδεχτούμε απλοί πολίτες και μ(!)η ! Άλλα δεν είναι μόνο οι «άντρες» των δυνάμεων καταστολής αμόρφωτοι ! Ας δούμε τι γίνεται και στους πολίτες !
Χθές λοιπόν, ένας καθώς πρέπει κύριος, ανεβασμένος πάνω στο πεζούλι δίπλα από την είσοδο της Βουλής στην Αμαλίας (αριστερά) για 3 ώρες χλεύαζαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Όχι όμως σαν Σώματα άλλα σαν ΑΤΟΜΑ. Τους έλεγε αδερφές, ότι κάνουν παρτούζες μεταξύ τους, ότι η γυναίκες τους γαμιούνται στο σπίτι την ώρα που αυτοί βαράνε κόσμο και άλλα πολλά τέτοιου επιπέδου. Κάτι κυρίες φώναζαν για το ξύλο που έφαγαν και τους έβριζαν προσωπικά στον καθένα (π.χ. «χοντρέ σε σένα τα λέω», «φαλάκρα αδερφάρα έλα να σου σκίσω το κ…ο» και τέτοια). Πιο πέρα, τα ίδια, 30 μεθυσμένοι κάθε ηλικίας, 40,50,30,25,17,18,15, έβριζαν, πετούσαν τα κουτάκια από τις μπύρες που έπιναν, έσπαγαν τα κάγκελα και πετούσαν μέσα τα σιδερένια κομμάτια. Μια παρέα από 17αριδες και 18αριδες, πηδούσαν μέσα από τα κάγκελα και έγινε και ένα μικρό σκηνικό όπου κατέβηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τις δυο πλευρές τις Βουλής, προσπαθώντας οι πιο ψύχραιμοι να αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία των «αντρών» των ΜΑΤ, και ένας κύριος εκεί στην διαταγή του διμοιρίτη των ΜΑΤ να μείνει σε 1 μέτρο απόσταση, ήθελε να καλέσει τον εισαγγελέα γιατί επικαλέστηκε πως δεν έχει λόγο να τον διατάζει επειδή είναι πολίτης και όχι «άντρας» του. Με τα πολλά και με το λόγο και όχι με το χλευασμό τα ΜΑΤ υποχώρησαν με την όπισθεν μέχρι την είσοδο της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Οι απαράδεχτοι δε, είναι οι τύποι με τα LASER. Tί κάνεις καλέ μου φίλε ;;; Γιατί σημαδεύεις τον άλλο στα μάτια για 3 ώρες;; Γιατί το κάνεις αυτό;;; Για μένα αυτό δείχνει άνθρωπο αμόρφωτο. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι της καταστολής πρέπει να είναι εκεί ! Οι πράξεις τους είναι αυτές που τους προσβάλουν. Αν αυτοί νιώθουν καλά το βράδυ που πιάνουν το μικρό τους παιδάκι αγκαλιά, τότε εμείς τι να πούμε;;;
Εμείς δεν πρέπει να τσιμπήσουμε στο κόλπο ! δεν βγήκαμε γι αυτό στην πλατεία, για να παίζουμε «κλέφτες και αστυνόμους». Είμαι ένας ελεύθερος πολίτης αυτής της χώρας που τα έχω βάλει με το κράτος (που κομμάτι του είναι και η καταστολή), άλλα δεν μου φταίει ο ΥΜΕΤ ! θύμα είναι και αυτός όπως όλοι μας! Τι καταλαβαίνω αν του βάζω το LASER στα μάτια για 3 ώρες; Θα γίνουμε και εμείς σαν αυτόν;;
Ο σκοπός που βγήκαμε στην πλατεία είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο (πολίτες και ένστολους) να παλέψουμε με το τέρας του συστήματος που μας καταστρέφουν τις ζωές! Αυτό δεν το έχουμε καταλάβει! Μας κάνουν να ανοίξουμε πόλεμο με τις δυνάμεις καταστολής και με την αστυνομία για να δείχνουν τα κανάλια τα επεισόδια και να φοβάται να κατέβει στο δρόμο και όποιος δεν έχει κατέβηκε ακόμη. Και εγώ τώρα στα 26 μου κατέβηκα πρώτη φορά και αν είχα κατέβει από τα 17 μου μπορεί να μην είχαμε φτάσει μέχρι εδώ (ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω).
Δεν πρέπει να τσιμπάμε! Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για τα όσα γίνονται και θα γίνουν! Και επιτέλους STOP στις ταμπέλες! Δεν είμαι ούτε Αριστερός , ούτε Δεξιός, ούτε Σοσιαλιστής, ούτε κουκουλοφόρος, ούτε μπαχαλάκιας, ούτε εθνικιστής ούτε αντιεξουσιαστής, ούτε Αγανακτισμένος ούτε τίποτα σχετικό. Είμαι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αυτής της χώρας και θέλω να ζω με αξιοπρέπεια! Σπούδασα, κόπιασα στη δουλειά μου (και προσπαθώ να την κρατήσω με νύχια και με δόντια γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και μου αρέσει αυτό που κάνω), έχω γονείς που περάνε δύσκολα όπως όλοι οι γονείς και πάνω απ όλα ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ. Στις παραλίες της, στις πλατείες της, στα αρχαία της, σε όλα της. Μια Ελλάδα που θα μάθει στα παιδιά μου μαζί με μένα να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Για να γίνουν αυτά πρέπει να έχουμε πολιτισμό μέσα μας. Αλλά ο πολιτισμός δεν φαίνεται στο να σπάμε τα κάγκελα ενώ έχουμε πιεί 10 κουτάκια μπύρα και βρίζω ένστολους και τα Θεία και πανιάζοντας με LASER άλλους ανθρώπους.
Πολιτικές και συνειδήσεις θέλουμε να αλλάξουμε. Άλλα κάποιοι επειδή τώρα δεν έχει γήπεδο και επειδή η κοινωνία τους έδωσε επίτηδες το δικαίωμα να κάνουν φανατισμούς, χαλάνε την όλη προσπάθεια και δίνουν αφορμές μέσα και έξω από τα κάγκελα για να μην κάνουμε τίποτα σοβαρό σε αυτό το τόπο.
Όλοι έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για το τι θα βρούνε τα παιδιά μας αύριο.
Ας σοβαρευτούμε, ας μάθουμε, ας γνωρίσουμε, ας προσπαθήσουμε.
Η δύναμη του ανθρώπου είναι στο μυαλό !
Αν δεν καταφέρουμε κάτι καλό για μας και τα παιδία μας απλά θα αποδειχτούμε βλάκες για άλλη μια φορά!

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive