Sunday, July 3, 2011

Περί αισχροκέρδειας στα Beach Bars και στα Cafe

Αγαπητέ Φίλε, φυσικά και ξέρω να υπολογίζω λειτουργικά κόστη μιας επιχείρησης που πληρώνει προσωπικό,ενοίκιο,φόρους κ.τ.λ.

Αλλά εδώ μιλάμε για "κλέψιμο" όχι για μια υγιή επιχείρηση.Αν όλοι αρχίσουν να πουλάνε με εμπορικό κέρδος (δεν υπολογίζω τα δωράκια, τα "μαύρα", τις κιβωτιακές παροχές και τα κόντρα πιστωτικά που παίρνουν παράλληλα..!!!!!) 800- 1000% θα ξαναβγείς από το σπίτι σου?
Όχι ο Έλληνας δεν θέλει κέρδος της τάξης του 20-30- 40% ....θέλει 1000% ! Να σε βλέπει να καταναλώνεις και να γελάει πίσω από την πλάτη σου και μετά να μπαίνει στην καλογυαλισμένη porche του και να το παίζει "επιχειρηματίας".
Να αγοράζει το νεράκι των 0,5Lt 11 λεπτά και να στο πασάρει 0,50 και 1 ευρώ.Αυτή είναι η ελληνική επιχειρηματική "δράση" και φαντάσου η "ανάπτυξη" τι σημαίνει για αυτούς! Τέρμα στους απατεώνες και τους "ανθρώπους της πιάτσας" ,τα "μούτρα" και τους "μουράτους". Τα λουκέτα έρχονται και οι porsche μπαίνουν στα γκαράζ .... από εμάς εξαρτάται να κόψουμε τέτοιες νοοτροπίες .Και φυσικά και από το Κράτος.Έλεγχοι ,έλεγχοι και πάλι έλεγχοι! Πρόστιμα ,πρόστιμα και κόντρα πρόστιμα!Μέχρι να βάλουμε μυαλό και να δουλεύουμε σωστά και να μπορούμε να απολαύσουμε έστω ένα τσάι σε ένα beach Bar χωρίς να νιώθουμε κανέναν "έξυπνο" να μας βάζει .....

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive